Besøkende på bloggen

Min epla butikk

Min epla butikk
Besøk min nettbutikk på epla.no hvor noen av tingene jeg lager ligger ute. (Klikk på bildet over)

Bli gjerne følger av bloggen:)

Langtidsprosjekt

Langtidsprosjekt
Hekle et teppe med bestemorruter. 39 ruter heklet

Tenkte syprosjekter

Tenkte syprosjekter
Patchwork sengeteppe, 150x250 cm

Min ønskeliste

Min ønskeliste
Fantastisk eventyrlig lysestake fra Rice

Mariskål i grått glass fra Marimekko

Mariskål i purpur

Mariskål i sand

Veggur

Isak kopper

Serveringsfat

Clocky alarm clock
30. mars 2010

Sjekk ut urbis.dk!

Ojojojoj...oooj! Jeg har funnet en dansk nettbutikk som er full av lekre og snertne ting:D De shipper over til Norge for 200 kr portoen, så litt dyrt er det jo å få det i heimen...menne, altså...Foreløpig blir det "vindusshopping" for min del. Hehe...tog du 'an;)? Får se igjen til høsten om de virkelig trengs i min økende samling av (u)nyttige ting:)

Ugle knagg - sort
DKK 60,00
Leaf skjærebrett
DKK 249,00
Veggur - Egern
DKK 449,00
Leaf cup
DKK 89,00
 
Invader wall sticker
DKK 399,00
Apple serveringsfat
DKK 249,00
 Alle bilder er lånt fra: http://www.urbis.dk/
All pictures are borrowed from: http://www.urbis.dk/
27. mars 2010

Jeg har registert meg på Bloggurat

Nå har jeg registrert bloggen min på Bloggurat:) Jeg har plassert min blogg i Askernorske bloggkart!

Summertime and the living is easy...snart:)


Jeg ønsker meg vår, sol og varme...helst NU med en gang! Så lei av slaps, kulde og vinterklær:( Derfor har jeg nå vært på loftet og hentet ned vår/sommerklærne:D Blir arti og spennende å se hva jeg har oppi dem. I morgen fortsetter jeg med opprydning i skapet mitt. Mesteparten blir ryddet bort til neste vinter, noe gis bort til Fretex, noe blir gjenbrukt og resten går i søpla. Buksen på bildet fikk jeg i posten i går:)

Tingene på bildet:
Bukse: Ellos
Sko: H&M
Skjerf: Beyond retro
24. mars 2010

Penguin gjennom 70 år


 Venstre bilde: http://www.search.com/reference/Penguin_Books
Høyre bilde: http://five.gregorywood.co.uk/blog/image/penguin-books 

Når jeg nå har nevnt min fasinasjon av pelican bøker, så må jeg jo også nevne penguin. Designmessig liker jeg disse bøkene godt og nå finnes det en samlingsbok med penguin's bokcovere fra 1935-2005. Kan blant annet kjøpes på amazon.com
By looking back at seventy years of Penguin paperbacks, graphic designer Phil Baines charts the development of British publishing, the ever-changing currents of cover art and style, and the role of artists and designers in creating and designing the Penguin look. Rich with stunning illustrations and filled with details about individual titles, designers, and even the changing size and shape of the Penguin logo itself, Penguin by Design shows how covers become design classics.
 Bildet er hentet fra: bookcoverarchive.com

Og til slutt...Mitt mål om 10 års tid;)
 Bildet er hentet fra: http://www.flickr.com/photos/eifion/39781812/
22. mars 2010

Helgens funn og håndarbeid

Har campet hos en god venninne i Oslo denne helgen. Var godt å late som om man bodde i Oslo igjen;) På fredagen spiste jeg middag med 3 venninner. Det var Silje og Guro som sto for maten. Elgkarbonader, fløtegratinerte poteter, stekt tomat og sjampinjong. Godt! På lørdagen trasket vi rundt omkring i byen. Vi var blant annet innom Mitt lille hjem i Markveien hvor jeg kjøpte stilig kjole og søt hårpynt. 
Videre var vi innom Marita stiftelsen. En butikk hvor jeg kan være i mange timer:D Der endte jeg opp med dette. En søt liten engel, liten glass kopp, hvit form og en form som blant annet kan brukes til damping av grønnsaker.
Litt håndarbeid fikk vi også tid til. Jeg holder nå på med å strikke tøfler som skal toves.
 Til slutt, for nå, så viser jeg frem en pute jeg sydde tidligere i uken. Helt glemt å vise den frem:) Her er den:
 Ha en fin mandagskveld:)

Litt nostalgi: Pelican bøker

Jeg er veldig glad i gamle Pelican bokcovere. Fotografibruken, illustrasjonene, de få fargene som går igjen og det enkle typografi oppsettet. Her har jeg en samling av noen av deres bokcover.   
Bildene er alle hentet fra: http://www.coverbrowser.com/covers
The bookcovers are borrowed from: http://www.coverbrowser.com/covers
13. mars 2010

DIY - Redesign av lamper

Jeg kjøpte 2 lampeføtter fra bruktbutikken Askeladden (i Sandvika) som jeg ville redesigne. De var begge i tre og med fine utskjæringer. Jeg brukte 3 strøk med turkis hobbymaling og 2 med lakk. Under er bordlampefot 1 før og etter maling.
Lampeskjermer kjøpte jeg billig på Ikea. Jeg valgte et stoff som passet bra til fargen på lampeføttene. Lampene brukte jeg som mal og streket opp med 1 cm ekstra oppe og nede. Jeg brukte klyper for å feste stoffet til lampen. Først limte jeg stoffet øverst med tekstillim. Når det hadde tørket så strammet jeg stoffet og limte nederst. Til slutt klippet jeg bort den ene ekstra centimetern som ble øverst og nederst på skjermen.
Mitt ferdige resultat:

Vil du vinne et gavekort på 1000 kr?


Det vil jeg:D På cirobloggen kan du være med i trekningen av et gavekort på 1000 kr fra deres butikk Ciro. Den siste torsdagen i hver måned trekker de en følger som får et gavekort eller spennende gaver. Jeg er nå en av dem som kan vinne:) Spennende!
 
Bildene er hentet fra http://cirobloggen.blogspot.com
8. mars 2010

Nytt utseende på bloggen min

Da har jeg endelig fått designet meg en litt mer fancy bloggside. Kjøpte programmet Artisteer og lagde headeren i illustrator. Bredden må fikses på, men ellers fornøyd med resultatet:) Arbeider nå med Mari sin blogg.
2. mars 2010

Jeg har fått fine, fine bøker!

Jeg har fått pakke:) Denne gangen kommer pakken fra Nederland. Jeg fant en fin blogg som heter yvestown.com. Inne på denne bloggen hadde hun en shop som selger flotte bøker med japanesisk tekst. Hvorfor kjøper jeg dem når jeg ikke forstår noe av det som står? Fordi bøkene er fulle av flotte og inspirerende bilder. Viser her nå kun covrene. Den ene boken er med vintagebutikker i London og den andre er leiligheter til jenter i Paris. Noen fine innsider kommer ved en senere annledning:) Sjekk ut disse og andre bøker på yvestown.com/shop. Ha en fin dag:D

Har du snooze-knapp på vekkerklokken din?

Jeg er så absolute et B-menneske! Jeg har 2 vekkerklokker som piper med 5 min mellomrom og slumrer fort 30 min hver morgen. Noen ganger har jeg klart å sovne igjen etter at jeg har trodd at jeg var klar for å stå opp. Problematisk er det rett og slett, men fantastisk å sove videre også..tihi. Jeg liker ritualet jeg har hver morgen med snooze-knappen, selv om jeg blir helt rar i hode av å sove 5 min, vekkes, sove 5 min til, vekkes, osv. 

Så hva er vel bedre for meg da enn en vekkerklokke med hjul som stikker av og piper voldsomt?!? Hehe, kanskje mest selvtorrtur? Clocky alarm clock heter klokken som ikke vil bli ignorert eller avvist og som gir deg 1 sjanse på å stå opp. 2. gangen hopper den pipende (med lyder lignende R2D2 fra Star Wars) ned fra nattborden og ruller avgårde rundt i rommet på leting etter et gjemmested.Den finnes i mange stilige farger og er utrolig populær. Flere av nettbutikkene som selger den er helt utsolgt for dem. Den blir herved lagt til i min ønskeliste.Video av den ser du her: http://www.youtube.com/watch?v=Qaqqxq9E9p8
Bilde fra thinkgeek.com
 
Bilde fra teknonytt.com
Bilde fra uncommongoods.com

Litt om meg

Mitt foto
Frøken Vølle
Jenta her er 25 år og utdannet grafisk designer. Har alltid vært glad i å gjøre kreative ting. I bloggen vil jeg vise frem noe av det jeg lager og ellers om ting som interesserer meg. Jeg valgte navnet Frøken Vølle siden jeg er 1/2 Askerværing og 1/2 Hemsedøling. "Vølle jenta" ble moren min kalt da hun var liten. Frøken føler jeg passet til å beskrive Asker delen av meg:P
Vis hele profilen min

Sjekk ut hjemmesiden min

Ting jeg har blogget om

Give away

Treff på Bloggurat per uke

Bloggurat